Adviseurs

Leadax is de eerste loodvervanger ter wereld waarbij u als professional geen enkele consessie doet.
Leadax heeft dezelfde unieke eigenschappen als traditionele waterkerende materialen als lood en zink, zonder toe te hoeven geven op kwaliteit, flexibiliteit of prijs.

Geef kleur aan uw ontwerp

Standaard is Leadax leverbaar in de kleur loodgrijs. Op aanvraag is het product leverbaar in zwart, dakpan-rood en afwijkende kleuren, zoals bijvoorbeeld koper-kleur.

Lange levensduur

Leadax heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als traditioneel bladlood, echter het laat geen sporen achter op de dakpan of het metselwerk. De levensduur bedraagt minimaal 20 jaar.

Gecertificeerd

Leadax is de eerste en enige loodvervanger ter wereld welke door KIWA is gecertificeerd en zet hiermee de standaard.

Leadax is bovendien in het bezit van het officiële DUBOkeur® merk.

Kiwa Convenant

KIWA Castor Gaea

BBA Certificaat

Beter voor mens en milieu

Leadax brengt mens en milieu minder schade toe dan het al eeuwenlang gebruikte zware metaal bladlood. Zo reduceert Leadax 54% schaduwkosten ten aanzien van mileiubelasting in vergelijking met bouwlood volgens onderzoek van het NIBE - Expers in Sustainability in een uitgbreid LCA onderzoek.

Leadax beter voor mens en milieu

DUBOkeur® merk.

Leadax voldoet in de toepassing van waterdichte aansluiting voor gevel- en dak elementen aan de door het NIBE gestelde eisenvoor het voeren van het DUBOkeur® merk.

Uit de toetsing die is uitgevoerd op basis van een levenscyclusanalyse (LCA), blijkt dat Leadax - Het nieuwe lood - tot de milieutechnische top behoort en daarom een duurzame keuze is.

Leadax voldoet aan de officiële eisen van het DUBOkeur® merk

STABU

Leadax is opgenomen in de online specificatiesystematiek STABU Bouwbreed en STABU2.

STABU Fabrikanten Index (SFI)

Beschikbare kleuren

Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen

Het grootste en meest inspirerende centrum voor duurzaam bouwen in Nederland heeft Leadax opgenomen in zijn unieke expositieruimte van liefst 2500 m2.

Website ICDuBo

Leadax wint Veluwse Innovatie Prijs 2018

Het publiek en de jury waren unaniem: Leadax won eind november de Veluwse Innovatie Prijs. Leadax is de eerste circulaire loodvervanger ter wereld. Het product is gemaakt gerecycled folie dat wordt gebruikt in gelaagd glas, zoals voor autoruiten of veiligheidsglas. Leadax heeft dezelfde eigenschappen als lood, maar zonder de schadelijke effecten op gezondheid en milieu en is ook nog eens lichter en goedkoper.


Door via smartphone te stemmen verkoos het aanwezige publiek Leadax als publiekswinnaar. De jury bleek het daar al voor het stemmen mee eens te zijn. Het jurycommentaar: "De winnaar van de Veluwse Innovatieprijs 2018 voldoet volgens de juryleden aan alle criteria. Maar niet alleen dat, de jury was enorm onder de indruk van de wijze waarop de innovatie werd gepland en uitgewerkt. Door het kennen van de eigen sterkte, door de grote marktkennis en open te staan voor inbreng van anderen werd deze innovatie gerealiseerd. Circulariteit, economische verdienmodel én samenwerking met anderen waren het uitgangspunt. Met dit product wordt een afvalstroom als nieuwe grondstof gebruikt. Het is gelukt om binnen twee jaar een volledig circulair product op de markt te brengen, met grote milieutechnische voordelen."